דלג לתוכן עיקרי
נהלים והנחיות /  משרד התיירות  / מחלקת מורי דרך והשתלמויות
פורסם ב-31/05/2016
יש להתחבר בכדי
להוסיף לרשימה

נוהל בטיחות ומניעת סיכונים בטיול

מסלולי הטיול בישראל מגוונים ביותר וכוללים ביקור באתרי עתיקות, מקומות קדושים, מוזיאונים, שווקים, מוקדי בילוי בעיר, פעילות נופש, פיקניק, רחצה בים ואתרי מים, וכן ספורט אתגרי לסוגיו.
סיורים וטיולים מתקיימים בסוגי רכב שונים (אוטובוס, רכב אשכול, רכב פרטי, ג'יפ, טרקטורון, אופניים) וברגל. יש הכוללים בסיור פעילות אתגרית המשלבת שימוש באמצעי עזר כגון חבלים,סולמות, כבלים וידיות. יש הכוללים גלישה וטיפוס בראשי צוקים בשפת תהומות ובאפיקי נחלים. יש סיורים המתמקדים או משלבים פעילות מים כגון שייט בקיאקים, סירות נהר, אבובים, שחיה עם דולפינים, צלילה ושנרקול בים.  יש סיורים הכוללים רכיבה על גמלים,סוסים וחמורים. יש סיורים למיטיבי לכת בשבילי הליכה, נקיקים, קניונים ומעלות שלעתים  מחייב שילוב  אחת או יותר מהאפשרויות הנ"ל.
ציבור המטיילים הינו מגוון וכולל מטיילים בגילאים שונים, משפחות, מבוגרים, קשישים ואוכלוסיות בעלות לקויות - תושבי הארץ ותיירים. כל אחת מהקבוצות הנ"ל שונה ביכולתה, בכושרה הפיזי ובהתנסותה בסיורים, בהליכה ובפעילויות השונות. שוני זה מתקיים גם בין המשתתפים בתוך כל קבוצה. 
שאיפת המטייל/התייר ומורה הדרך היא להשיג את מטרות הטיול ולהפיק את מירב ההנאה ממנו,  ועל  מורה הדרך להבטיח את חזרתם של המשתתפים בשלום. כדי לעמוד במטלה זאת על מורה הדרך להכשיר עצמו לנושא הבטיחות והביטחון בטיולים ובפעילויות השונות המשולבות בהם. במסגרת תפקידו חייב מורה הדרך ליידע, להסביר ולהנחות את המטייל/התייר בדבר מאפייני הטיול. חייב מורה הדרך להתרות על דרישות מיוחדות וקשיים צפויים, וזאת על מנת שמטייל/תייר יקבל החלטה בהתאם ליכולתו.