דלג לתוכן עיקרי
נהלים והנחיות /  סיוע משפטי  / 
פורסם ב-29/08/2019
יש להתחבר בכדי
להוסיף לרשימה

אזרחי

  • בדרך כלל, הייצוג ניתן באמצעות עורכי דין חיצוניים מהמגזר הפרטי שהתקבלו למאגר עורכי הדין העובדים עם הסיוע המשפטי, בהתאם לתחומי התמחותם. בנוסף, במקרים מתאימים, עורכי הדין הפנימיים של המחוז מייצגים בעצמם במחוזות השונים.
  • בכל מחוז בארץ (חיפה, צפון, דרום, מרכז, ת"א וירושלים) קיימים אחראים בתחומים שונים של המשפט האזרחי (חובות, ביטוח לאומי, דיור ציבורי ועוד).
  • הסיוע המשפטי רואה לעצמו חובה להשמיע את קולן של האוכלוסיות המוחלשות בחברה (המיוצגות והבלתי מיוצגות) ולשמור על זכויותיהן הן בערכאות השיפוטיות השונות והן אגב הליכי גיבוש מדיניות וחקיקה. הסיוע המשפטי שותף לגיבוש מדיניות בתחומים האזרחיים השונים ובכלל זה לייזום שינויי חקיקה ולמתן הערות ליוזמות חקיקה שונות הנוגעות לאוכלוסיות המוחלשות. לצורך כך מקיים הסיוע המשפטי שיתוף פעולה ודיאלוג עם גופים שונים בתוך משרד המשפטים (כגון: מחלקת ייעוץ וחקיקה, רשות האכיפה והגבייה, כונסת הנכסים הרשמי) ומחוצה לו (כגון: הנהלת בתי המשפט, משרד השיכון ומשרד הרווחה).
  • בין היתר, הסיוע המשפטי השמיע עמדתו והעביר התייחסותו במסגרת הרפורמה בתקנות סדר הדין האזרחי, במסגרת חוק חדלות פירעון החדש והתקנות שעל פיו, בייזום תיקונים לחוק ההוצאה לפועל ותקנותיו וכן השמיע עמדותיו והעביר התייחסויותיו באשר ליוזמות של אחרים בתחום זה. בנוסף, החל משנת 2017, הסיוע המשפטי מגיש לוועדות הכנסת נייר עמדה בתחום הדיור הציבורי לקראת "יום הדיור הציבורי בכנסת".
  • הסיוע המשפטי מארגן ומקיים כנסים מקצועיים בתחום ורואה לעצמו חובה לשתף פעולה עם גופים רבים, ממשלתיים ופרטיים כאחד, על מנת להיטיב את מצבם של הפונים ולשפר את הייצוג המשפטי הניתן להם.
  • עורכי הדין החיצוניים מקבלים הכשרות הנוגעות להתפתחויות וחידושים בתחום המשפט האזרחי, מפוקחים על ידי הצוות הפנימי של הסיוע המשפטי ונדרשים לעמוד בסטנדרט מקצועי.