דלג לתוכן עיקרי
מסמכי מדיניות /  המשרד להגנת הסביבה  / 
פורסם ב-13/03/2024
יש להתחבר בכדי
להוסיף לרשימה

מדיניות המשרד להגנת הסביבה בדבר הגנת הציבור מפני מטרדי רעש

מדיניות המשרד בעניין מטרדי רעש

  1. המשרד להגנת הסביבה מקדם חוקים ותקנות שנועדו לצמצם את החשיפה לרעש ולהקטין את רמת הרעש הנגרם ממקורות שונים. המשרד אינו עוסק במקרים פרטניים של גרימת רעש על ידי אדם זה או אחר בסביבת מגורים או בסכסוכי שכנים.
  2. המשרד פועל למען יעדים אלו: התושבים לא ייחשפו לרעש סביבתי העולה על 70 דציבל; מספר התושבים החשוף לרעש סביבתי של 65 דציבל לא יעלה; התכנון של מקורות הרעש ושל שימושי הקרקע הרגישים לרעש לא יחשוף את התושבים לרעש סביבתי העולה על 60 דציבל.
  3. המשרד מעורב בפועל בתהליכי התכנון של תשתיות העלולות לגרום רעש ובתהליכי התכנון של שכונות הנמצאות סמוך למקורות רעש כמו כבישים, שדות תעופה, מסילות רכבת, אזורי תעשייה, אזורי בילוי וכדומה.
  4. בעקבות פעילות המשרד המשק משקיע מדי שנה בשנה כמיליארד וחצי ₪ לשם נקיטת אמצעים פיזיים למניעת רעש כגון בנייה אקוסטית, מיגונים אקוסטיים לכבישים, השתקת מכונות, רכישת ציוד שקט.
  5. המשרד מקדם הכנסה של טכנולוגיות חדשות לטובת הפחתת רעש סביבתי: אכיפה דיגיטלית של רעשים מִכלי רכב, הכנסת גלאי רעש IOT לטובת ניטור 24/7 הערים, הנגשת המדידות לציבור באמצעות טלפון חכם ויישומון (אפליקציה).
  6. המשרד יוזם פעילויות אכיפה לטיפול בעברייני רעש.
  7. המשרד יוזם פעילות הסברה ותוכניות לימוד להעלאת מודעות הציבור לנזקי רעש בד בבד עם תרומת הציבור לסביבה שקטה יותר.

מה עושים כשנתקלים במפגע רעש?

  1. אפשר לבקש בנימוס להפסיק את הרעש.
  2. אפשר להגיש תלונה במשטרה. משטרת ישראל מוסמכת לטיפול בתלונות בנושא ובסמכותה להטיל קנסות (ברירות משפט) למרעישים. ראו מי מטפל במפגעי רעש.
  3. אפשר להגיש תלונה לרשות המקומית. ראו מי מטפל במפגעי רעש.
  4. אם לא התקבל מהגופים לעיל פתרון למפגע הרעש, אפשר לפנות לפניות הציבור של המשרד להגנת הסביבה לפי המחוז המתאים.
  5. אפשר להגיש תביעה אזרחית על גרימת מטרד לפי פקודת הנזיקין.
  6. אפשר להגיש קובלנה פלילית פרטית על גרימת רעש חזק או בלתי סביר לפי סעיף 21א בחוק למניעת מפגעים וסעיף 68 בחוק סדר הדין הפלילי.
  7. אפשר להגיש תובענה לפי החוק למניעת מפגעים סביבתיים (תביעות אזרחיות), התשנ"ב-1992.