דלג לתוכן עיקרי
מסמכי מדיניות /  משרד התחבורה והבטיחות בדרכים  / אגף תכנון תחבורתי
פורסם ב-24/03/2022
יש להתחבר בכדי
להוסיף לרשימה

יעדי פיצול נסיעות לתנועה מקיימת בישובים בישראל

בשנת 2012 אושרה על ידי משרד התחבורה ומשרד האוצר התכנית האסטרטגית לפיתוח התחבורה הציבורית. תכנית זו עמדה לראשונה על הפער האדיר שבין מדינת ישראל לבין המדינות המפותחות בקידומה של מערכת תחבורתית המתבססת על היררכיית תחבורה ציבורית, והציבה לראשונה יעדים מדידים לצורך הגעה ליעד, ביניהם יעד של 40% פיצול לטובת תחבורה ציבורית במטרופולינים ובמסדרונות הביקוש מתוך כלל הנסיעות הממונעות. היום, בחלוף עשור מתכנית נחשון זו, עומדות לרשות הממשלה יותר מ-7 תכניות בנות, אשר פורטות את החזון שהוצב ב-2012 לצעדי מדיניות במרחב הארצי, המטרופוליני והעירוני. במקביל נמצאות בשלבי הכנה שונים תכניות למרחבים נוספים, וכן נמצאות חלק מהתכניות שאושרו בעשור האחרון בתהליכי עדכון. 

לצד השלמת המסגרת התכנונית הארצית והמטרופולינית על ידי הממשלה, התבססה בשנים אלה ההבנה כי לא די בפיתוח מערכת היררכית של תחבורה ציבורית כדי להעניק נגישות מיטבית לאזרחי ואזרחיות המדינה. השגת מטרה זו תלויה באמצעים נוספים ובראשם תכנון שימושי קרקע מוטה תחבורה מקיימת (תחבורה ציבורית, רכיבה, והליכה), ופיתוח המרחב העירוני כך שיעודד שימוש באמצעים אלה. התכנית האסטרטגית לתנועה מקיימת במרחב העירוני (2019) שנערכה על ידי משרד הבינוי והשיכון, והתכנית למעבר לכלכלה דלת זיהום ומשגשגת לשנת 2050 (2020) שנערכה על ידי המשרד להגנת הסביבה, שתיהן בשותפות עם משרד התחבורה, מינהל התכנון, רמ"י וגורמים נוספים, מרחיבות את העבודה של משרד התחבורה ומציבות יעדים לכלל אמצעי התנועה המקיימת ברמה הלאומית. 

הגדרת יעדי העל הלאומיים, האזוריים והמטרופוליניים, מספקת כלים משמעותיים לפיתוח הרשת התחבורתית, אך היא חסרת מענה לתכנון העירוני המקומי. משכך עמל אגף בכיר תכנון תחבורתי בשנתיים האחרונות על פיתוח כלי לקביעת יעדי פיצול עירוניים. מטרתו של כלי זה, המובא לפניכם בעבודה זו, לקדם, באמצעות קביעת יעדי פיצול נסיעות לתנועה מקיימת, מאמץ משולב של כלל הגורמים למימוש פוטנציאל התנועה המקיימת במרחבים העירונים בישראל. יעדי הפיצול יהוו מצפן, הן לממשלה ולמוסדות התכנון, אך בעיקר לרשויות המקומיות, לקידום תכניות שיהפכו את המרחבים שבאחריותן לכאלה המעודדים הליכה, רכיבה ונסיעה בתחבורה ציבורית. בכך למעשה יינתן מענה הוליסטי לקידום תחבורה בת קיימא, הן במאמצים הלאומיים המובלים על ידי הממשלה, והן במאמצים המקומיים המובלים על ידי הרשויות המקומיות.