דלג לתוכן עיקרי
החלטות ממשלה /  משרד ראש הממשלה  / מזכירות הממשלה  / #41
פורסם ב-27/06/2021
יש להתחבר בכדי
להוסיף לרשימה

אישור מתווה לעניין מכרז להקמת מתחם בדיקות בנתב"ג

נושא ההחלטה:

אישור מתווה לעניין מכרז להקמת מתחם בדיקות בנתב"ג

 
מ ח ל  י ט י ם:

בהמשך להחלטת הממשלה מספר 955 מיום 12.04.2021 בנושא "בחינת דרכים להגדלת קיבולת מעבר נוסעים הנכנסים לישראל או יוצאים ממנה":

א.         לאמץ את העקרונות שנקבעו במתווה מיום 20.5.2021 לעניין מכרז להקמת מתחם בדיקות בנתב"ג, שגובש על-ידי צוות בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה (בפועל) (להלן – המתווה), ולהטיל על משרד הבריאות לקדם בהקדם האפשרי את פרסומו של מכרז בהתאם.

נוסח המתווה מובא בסיפה להחלטה זו.

ב.         להקצות למשרד הבריאות 8 תקנים זמניים באופן מיידי לצורך התפעול השוטף של המכרז וניהול הקשר עם הספקים. יובהר, כי תקנים אלו ישמשו גם בתקופת הביניים, עד לתחילת פעילות הזוכה במכרז.

ג.          לקבוע כי סכום של עד 26.8 מיליון ש"ח ישוריין לצורך מתן רשת ביטחון לספקים שייבחרו במכרז ככל שתידרש, בהתאם לסעיף 1(ד) למתווה ולתקינה המצוינת בסעיף 3 למתווה (25 מלש"ח לרשת ביטחון + 1.8 מלש"ח לתקינה). סכומים אלה ימומנו מתוך סעיף 3(ב)(א)(1)(ה)(1)(א) לחוק יסוד: משק המדינה.

עד לאישורו בכנסת של תקציב המדינה לשנת 2021, כל הקצאות התקציבים לפי החלטה זו כפופות להוראות סעיף 3ב לחוק יסוד: משק המדינה ולהוראות סעיף 47ד לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985.

להלן המתווה:                                

מתווה לעניין מכרז להקמת מתחם בדיקות בנתב"ג

 

בהתאם להחלטת הממשלה מספר 955 מיום 12.04.2021 בנושא "בחינת דרכים להגדלת קיבולת מעבר נוסעים הנכנסים לישראל או יוצאים ממנה", להלן מתווה להוצאת המכרז להקמת מתחם לבדיקות קורונה מחוץ לטרמינל בנתב"ג, מיקומו, תפעולו ודרכי מימונו:

1.       ההליך המכרזי:

א.      תכולת המכרז תהיה לכלל השירותים הנדרשים - להקמת המתחם, לתפעולו ולפיקוח.

ב.      משרד הבריאות הוא הגורם האחראי לטיפול בהליך המכרזי (כתיבה, פרסום, בחירת זוכה וכו').

ג.        הבדיקות ימומנו על חשבון הנוסעים. המכרז ייכתב כך שיתמרץ את המציעים להתחייב על מחיר בדיקה נמוך ככל האפשר.

ד.      המכרז יגדיר מספר בדיקות מינימאלי שאם הספק/ים לא יגיעו אליו - הוא יקבל רשת בטחון מהמדינה. תנאי רשת הביטחון יוסדרו במכרז. גובה רשת הביטחון ייקבע על-ידי משרד הבריאות בתיאום עם משרד האוצר.

ה.      המודל המכרזי הסופי ייקבע על-ידי ועדת המכרזים של משרד הבריאות.

ו.        משרד הבריאות יכלול במסגרת המכרז היבטים תפעוליים ומסחריים של רשות שדות התעופה והתשלומים הנדרשים בעדם.

ז.       משרד הבריאות יפעל להשלים את ההליך המכרזי בהקדם האפשרי.

2.       תקצוב: מובהר כי משרד הבריאות ו/או משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ו/או רשות שדות התעופה לא יידרשו להקצות מתקציבם מקור לטובת הנושא, ולא תהיה כל השלכה תקציבית על משרד הבריאות ו/או משרד התחבורה ו/או רשות שדות התעופה. 

3.       תקינה:

א.      תקני מדינה זמניים למשך שנה יוקצו בהתאם למצב הקיים כיום במסגרת הקיימת, במכפלות יחסיות למספר הבדיקות היומי/השעתי. מספר התקנים ההתחלתי לא יפחת מ-8 תקני מדינה.

ב.      תקנים המוקצים כיום לצורך התפעול השוטף של המכרז וניהול הקשר עם הספקים ימשיכו להיות מתוקננים לאחר סגירת המשל"ט.

ג.        תוספת התקנים עבור הגידול תתבצע לפחות חודש ימים טרם הגידול הצפוי (בהתאם לצפי הטיסות), כך שבעת הגעת מספר הנוסעים בפועל – יאוישו התקנים במצבת משרד הבריאות.

4.       תשלום: תחילת הפעילות של הזוכה במכרז תותנה בהסדרת התשלום על ידי הנבדקים עבור עריכת בדיקות במתחם.

5.       מיקום המתחם: רשות שדות התעופה תקצה שטח פתוח מחוץ לטרמינל עבור הקמת מתחם אוהלים במינימום עלויות. רשות שדות התעופה תיתן את כל הסיוע הנדרש מבחינת חיבור לתשתיות. עבודות הבינוי יתואמו עם רשות שדות התעופה.

6.       תקופת הביניים:

א.      עד לתחילת פעילות הזוכה במכרז, בתקופת הביניים, ימשיך משרד הבריאות לדגום בתוך נתב"ג באמצעות ספק שיאושר על ידי ועדת המכרזים של משרד הבריאות.

ב.      עד להסדרת התשלום עבור עריכת הבדיקות על-ידי הנוסעים או לכל המאוחר עד 1.6.2021, יתוקצב הנושא על-ידי משרד האוצר. ממועד זה ימומנו הבדיקות על ידי הנוסעים, ובכל מקרה לא על-ידי משרד האוצר.