דלג לתוכן עיקרי
החלטות הנהלה /  רשות מקרקעי ישראל  /   / #5224
פורסם ב-19/01/2022
יש להתחבר בכדי
להוסיף לרשימה

התייחסות להיבטים סוציאליים הכרוכים בפינויים בשכונת ס"א ס"ח - בלוד

רקע

  1. ביום 6.12.20  אישר שר האוצר תיקון לפרק 9 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל. בהתאם לתיקון מאושר זה, עוגן בפרק משנה 9.12 מתווה הסדרה בשכונה ס"א-ס"ח בעיר לוד. (להלן: "מתווה ההסדרה")
  2. מטרת מתווה ההסדרה היא להתמודד עם המורכבות הקיימת בשכונה ובכלל זה עם ההיבטים הבאים:
    ההיקף הלא מבוטל של בניה לא חוקית הקיימת בשכונה, קשיי אכיפה לאור משך הזמן שחלף, זהות מחזיקים אשר מיעוטם דיירים מוגנים ובנים של אותם מחזיקים וכן העובדה כי ישנם מחזיקים אשר לטענתם מצויים במקרקעין למעלה מחמישים שנה ללא כל הסדר חוזי וקנייני.
  3. כמו כן, המתווה נועד לקדם הסדרה תכנונית של המקרקעין ויישום של החלטות ממשלה וגופי מדינה אחרים שתכליתן לקדם את העיר לוד ותושביה ולמצוא פתרון מגורים מוסדר וראוי לתושבים הכולל גם תשתיות מתאימות.
  4. המתווה גובש בין היתר לאור החשיבות האסטרטגית, כפי שהוצגה על ידי נציגי הממשלה השונים ועיריית לוד, של תמל/1095 לעיר לוד, ותרומתה למאמצי הממשלה להרחיב את היצע הדיור במרכז הארץ וכן לאור התועלות הכלכליות שינבעו מהסדרת שכונת ס"א-ס"ח, ובכלל זה, שיווק של כ-900 יחידות דיור במעטפת, חיזוק היכולת לשווק מתחמים נוספים סביב השכונה, עליית ערכי קרקע באזור בשל פיתוח תשתיות ומוסדות ציבור וחיזוק האכיפה בשכונות.
  5. מדובר בהחלטה ייחודית ומיטיבה כבר בעצם האפשרות לתת פטור ממכרז למחזיקים בקרקע. תנאי התשלום אשר נקבעו בהחלטה גם הם מיטיבים ומאפשרים רכישת המגרשים בהנחה משמעותית כאשר בחלק מהמקרים אף ניתן פטור מלא מתשלום בגין יחידת המגורים הראשונה. יצוין כי מכיוון שמדובר במגרשים אשר לפי התכנית המתהווה מיועדים ברובם לבניה רוויה, ישנו הכרח להקצות את מלוא זכויות הבניה למחזיק. בשל האמור ובשל החשש כי חלק מהתושבים יתקלו בקושי כלכלי לממן את הרכישה נקבעו בהחלטה תמריצים המאפשרים התכנסות של כמה מחזיקים למגרש אחד ורכישה משותפת בהנחה משמעותית.
  6. זכות ההסדרה לפי ההחלטה נקבעה בהתאמה למועד שבו נבנה הנכס מושא ההסדרה, כאשר ככל שהנכס מוחזק מרגע הקמתו ועד ליום הקובע בשרשור דורי, המחזיקים זכאים לפטור ממכרז ובהנחה כמפורט במתווה ההסדרה. דהיינו, המתווה מאפשר פטור ממכרז בתנאים מיטיבים בהתאם לקריטריונים הוגנים וראויים אשר מתחשבים גם במשך הזמן שחלף.
  7. מועד הזכאות האחרון שנקבע לפי מתווה ההסדרה הוא שנת 1999.

הסוגיה לדיון:

מתן אישור של הנהלת הרשות לאפשר לנציגי ועדת ההסדרה (כהגדרתה במתווה ההסדרה) לדון בהיבטים הסוציאליים הנוגעים לפינוי מחזיקים שאינם עומדים במועד הקובע  במתווה או לפינוי מחזיקים שאינם זכאים לרכוש קרקע בתנאים מטיבים לפי הוראות המתווה מסיבות אחרות.

בתאריך19/01/2022 סוכם:

  1. הנהלת הרשות מאשרת לנציגי ועדת ההסדרה לדון בהיבטים הסוציאליים הנוגעים לפינוי מחזיקים שאינם עומדים בתנאי ההחלטה (אינם עומדים במועד הקובע שבמתווה או זכאים לרכוש קרקע בתנאים מטיבים לפי הוראות המתווה מסיבות אחרות) וכן לקבוע תבחינים לעניין זה (להלן: "מחזיקים שאינם זכאים להסדרה").
  2. וועדת ההסדרה תדון ותמליץ על הסכמי פינוי בהתאם לאמור. הסכמי הפינוי יכול ויכללו בין היתר הוראות בדבר מועדי פינוי, תשלום דמי התארגנות והסתגלות, לרבות מקדמה. המלצה על מועד פינוי נדחה תתואם עם הגורמים האחראים על שיווק ופיתוח המקרקעין.
  3. בחינת המצב הסוציאלי לצורך גיבוש המלצת הוועדה תיעשה תוך התייעצות עם כלל הגורמים החברים בוועדת ההסדרה ולאחר שיתקבל גם אישור חסר דיור מטעם משרד השיכון ומחלקת הרווחה של העירייה (שנציגיהם חברים בוועדת ההסדרה) באשר למצב הסוציאלי של המבקש.
  4. לא ישלמו דמי הסתגלות למי שלא פינה את המקרקעין במועד הנקוב לכך בהסכמי הפינוי.