דלג לתוכן עיקרי
החלטות ממשלה /  משרד ראש הממשלה  / מזכירות הממשלה  / #mh7
פורסם ב-18/09/2017
יש להתחבר בכדי
להוסיף לרשימה

מתן זיכיון להפעלת בית הספר המרכזי למלונאות בע"מ (תדמור) - תיקון החלטת ועדת שרים

נושא ההחלטה:

מתן זיכיון להפעלת בית הספר המרכזי למלונאות בע"מ (תדמור) - תיקון החלטת ועדת שרים

מחליטים:

 

מ ח ל י ט י ם:

 

1.       בהתאם להוראות  סעיף 59ב לחוק החברות הממשלתיות,    התשל"ה–1975, לפעול להפרטת בית הספר המרכזי למלונאות בע"מ הכולל מלון, בית ספר להכשרה מקצועית למבוגרים ללימוד מקצועות המלונאות והתיירות ובית ספר תיכון ) "תדמור", "החברה") בדרך של פירוק מרצון לאחר קבלת הצהרה בדבר כושר פירעון.

2.       להסמיך את רשות החברות הממשלתיות ("הרשות") לפעול לכינוסה של האסיפה הכללית של החברה לשם קבלת החלטה בדבר פירוק החברה מרצון, לאחר קבלת הצהרת כושר פירעון, למינוי מפרק לחברה, אשר יפעל בכפוף לכל דין ולמינויה של ועדת היגוי אשר תלווה את הליך פירוק תדמור ותפקח עליו. חברי ועדת ההיגוי יהיו נציגי הרשות, אגף התקציבים במשרד האוצר, אגף החשב הכללי במשרד האוצר, משרד התיירות, משרד הכלכלה ונציג התאחדות המלונות בישראל ("ועדת ההיגוי").

3.       במסגרת פירוק החברה, יפעל המפרק בתיאום עם ועדת ההיגוי, בין היתר, להסדרת נכסי החברה וחובותיה ולבחירת משקיע או קבוצת משקיעים ("בעל הזיכיון") בהתאם לקבוע בהחלטה זו.

4.       בעל הזיכיון יידרש להפעיל ולנהל את בית הספר למלונאות במקום שבו הוא פועל כיום, הכולל מלון, בית ספר להכשרה מקצועית למבוגרים ללימוד מקצועות המלונאות והתיירות ובית ספר תיכון. לצורך ביצוע תפקידיו יפעל המפרק, בתיאום עם ועדת ההיגוי, להמחאת זכויות החברה וחובותיה כפי שיקבע בהסכם הזיכיון כהגדרתו בסעיף 10 לבעל הזיכיון. 

5.       תקופת הזיכיון תהיה ל-10 שנים בתוספת שתי אופציות להארכת תקופת הזיכיון, הראשונה ל-10 שנים והשנייה ל-4 שנים ואחד-עשר חודשים, ובסה"כ  24 שנים ואחד-עשר חודשים ("תקופת הזיכיון").  

6.       תאגידים ממשלתיים, לרבות חברות ממשלתיות, חברות בנות ממשלתיות וחברות מעורבות, לא יורשו להשתתף בהליך בחירת בעל הזיכיון ("הליך הבחירה"), במישרין או בעקיפין, לבדם או ביחד עם אחר/ים.

7.       ועדת ההיגוי תבצע את הפעולות הבאות:

7.1      תנחה את המפרק ותפקח עליו, לרבות לענין גיבוש מסמכי הליך הבחירה, ובכלל זה ההיבטים הפדגוגיים הנוגעים להסכם הזיכיון. מסמכי הליך הבחירה יגובשו בתוך שישים יום (60) ממועד קבלת החלטה זו ויכללו את הוראות החלטה זו הנוגעות להליך הבחירה.

7.2      תנחה את המפרק ותפקח על כך שהמפרק יפעל להמשך מהלך העסקים הרגיל של החברה בדגש על בית הספר התיכון וההכשרות המקצועיות עד להעברת פעילות זו לידי בעל הזיכיון.

8.       משתתף בהליך הבחירה יידרש לעמוד באחד משני תנאי הסף הבאים:

8.1      המשתתף הינו תאגיד בינלאומי בעל ניסיון בהכשרה מקצועית בתחומי התיירות, המלונאות ו/או הקולינריה, המפעיל בתי ספר בתחומים אלו, שהיקף הכנסותיו/מחזור פעילותו אינו נופל מ-100 מיליון ₪ בשנה ואשר מנהל שלוחות של בתי ספר כאמור.

8.2      המשתתף הינו תאגיד שנרשם והתאגד בישראל המנהל בית מלון או רשת בתי מלון בישראל, שהיקף הכנסותיו/מחזור פעילותו אינו נופל מ-50 מיליון ש"ח בשנה, אשר בית/בתי המלון שבניהולו כולל/ים 100 חדרים לפחות ואשר לו שיתוף פעולה עם מוסד אקדמי או מוסד להכשרה מקצועית בתחומי התיירות, המלונאות ו/או הקולינריה.

9         הליך הבחירה של בעל הזיכיון יתבצע בדרך של תחרות בין המשתתפים על שיעור ההשתתפות המוצע לשיפוץ מבנה המלון ובית הספר ו/או פרמטרים נוספים (וזאת מעבר להשקעה  הנדרשת לצורך עמידה בהתחייבות המציע  לקבלת אישור בטיחות, אישור כיבוי אש, אישור נגישות וכל אישור הנדרש לפי דין). בעל הזיכיון לא ישלם למדינה דמי זיכיון. בנוסף, במסגרת מיון המשתתפים רשאית ועדת ההיגוי להנחות את המפרק לשקול ולהתחשב בכל שיקול שייראה לה לנכון, ובין השאר בשיקולים שלהלן, כולם או מקצתם:

א. קיומו של שיתוף פעולה אסטרטגי בין המשתתף לבין גורם בינלאומי בתחומי התיירות, המלונאות והקולינריה.

ב. קיומה של התקשרות בין המשתתף לבין מוסד אקדמי מהארץ או מחו"ל, הרשאי להעניק תואר אקדמי מוכר בישראל בתחומי התיירות, המלונאות ו/או הקולינריה.

התקשרות עם החברה בהסכם הזיכיון:

10     בטרם פירוק החברה ייחתם הסכם כולל בין גורמי המדינה הבאים: משרד האוצר, משרד התיירות, משרד הכלכלה, לבין החברה ("הסכם הזיכיון"), אשר יכלול, בין היתר:

10.1  ההסכמים המפורטים בסעיפים 13, 14.2 ו-15.2 שלהלן.

10.2  מתן אפשרות לחברה להמחות זכויותיה וחובותיה לבעל הזיכיון.   

11     לקבוע בהסכם הזיכיון התחייבות של בעל הזיכיון להמשיך ולהפעיל את בית הספר למלונאות בתחומי ההכשרה המקצועית בתחומי הקולינריה והמלונאות לנוער ולמבוגרים.

12     להטיל על משרדי הכלכלה, האוצר והתיירות לפעול למימוש ההתחייבות להקצאת המקורות התקציביים כפי שמפורט בסעיף 11 למסמך ההבנות שנחתם לקראת קבלת החלטה זו והמצורף כנספח א', כדלקמן: משרד הכלכלה יקצה לכל הפחות 4 מלש"ח בשנה לתקופה של 5 שנים ממועד המחאת הזכויות לפי הסכם הזיכיון לבעל הזיכיון (להלן – תקופת ההתחייבות) לטובת הכשרות מקצועיות בתחום הקולינריה. לשם כך, יתקצב משרד הכלכלה הרשאה להתחייב בהיקף שלא יפחת מ-20 מיליון ₪. מימון המזומן בגין התחייבות זו ייעשה בחלוקה הבאה:

12.1  משרד הכלכלה יקצה ממקורותיו 1.34 מיליון ש"ח בשנה למשך תקופת ההתחייבות.

12.2  משרד האוצר יקצה ממקורותיו   1.33 מיליון ש"ח בשנה למשך תקופת ההתחייבות.

12.3  משרד התיירות יקצה ממקורותיו 1.33 מיליון ש"ח בשנה למשך תקופת ההתחייבות.

12.4  העברת הכספים ממשרד התיירות וממשרד האוצר למשרד הכלכלה תיעשה בהתאם לביצוע התקציב בפועל.

13     להטיל על משרד הכלכלה להתקשר עם החברה בהסכם אשר יגדיר את התנאים בהם תתקבל ההקצאה האמורה בסעיף 12 לעיל בכפוף להוראות חוק חובת המכרזים ותקנותיו.

14     בנוסף על האמור בסעיף 12.3 שלעיל, להטיל על משרד התיירות:

14.1   להקצות כדין ממקורותיו סך שלא יפחת מ-1000 שעות לימוד בשנה לטובת בית הספר למלונאות לתקופה של 5 שנים ממועד המחאת הזכויות לפי הסכם הזיכיון לבעל הזיכיון.

14.2   להתקשר עם החברה  בהסכם אשר יסדיר את התנאים שבהם תתקבל ההקצאה האמורה בסעיף 14.1 לעיל.

15      להטיל על החשב הכללי במשרד האוצר:

15.1   לפעול כך שבמועד המחאת הזכויות לפי הסכם הזיכיון לבעל הזיכיון יימחקו החובות של החברה למדינה שנצברו עד למועד זה, לרבות בגין אי תשלום דמי שכירות עבור המקרקעין המשמשים את החברה, המצויים ברחוב בזל 38 בהרצליה, ("המקרקעין") והעומדים על סך של כ-4.4 מלש"ח נכון ליום 31.12.2014.

15.2   להכין, בתאום עם הרשות, הסכם שכירות מקרקעין לתקופת הזיכיון. גובה השכירות ייקבע  על בסיס הערכת שמאי ממשלתי ("הסכם השכירות"). דמי השכירות שייקבעו יהיו צמודים למדד המחירים לצרכן.

15.3   לפעול להבאת  הסכם שכירות מול החברה לדיון בוועדת המכרזים של מינהל הדיור הממשלתי בתוך 60 יום ממועד קבלת החלטה זו.

פיקוח על הזכיין

16      הסכם המסגרת יכלול אמצעים להבטחת קיום חובות בעל הזיכיון.

 

כללי

17      להסמיך את הרשות לבצע את כל הפעולות הדרושות לדעתה לביצוע החלטה זו, לרבות לפי סעיף 59ג ו-59ה לחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975 ובכלל זה:

17.1   להורות לחברה, לרבות לפי הוראות סעיף 59ה לחוק החברות הממשלתיות, לבצע כל פעולה הנדרשת לדעת הרשות לצורך ביצוע החלטה זו לרבות מסירה ו/או הכנה של כל מסמך או מידע.

17.2   להורות לחברה לפעול להסרת מגבלות לביצוע החלטה זו, לרבות, אם נדרש, הסרה או שינוי תנאים של שיעבוד על נכסי החברה.

17.3   לפעול לשינוי מסמכי ההתאגדות של החברה, ככל שיידרש.

18      במסגרת הפירוק ייבחנו מכלול הסוגיות הנוגעות לעובדים ולזכויותיהם.

19      החברה לא תתקשר בכל התקשרות ולא תיטול על עצמה כל התחייבות החורגת ממהלך העסקים הרגיל או שיש בה כדי להשפיע על הליך הבחירה, אלא באישור מראש ובכתב של הרשות ובהתאם לתנאים שנקבעו באישור.

20      לצורך ביצוע החלטה זו יעמיד משרד האוצר מתקציבו סכום שלא יעלה על 5 מלש"ח. 

21      החלטה זו מהווה החלטת הפרטה לפי סעיף 59ב(א)(6)ו-(7) לחוק החברות הממשלתיות,   התשל"ה–1975.

22      החלטה זו מהווה גם אישור ממשלה לכל האמור בה, ככל שנדרש בהתאם לחוק.

23      החלטה זו תבוא במקום החלטת ועדת השרים לענייני הפרטה מס. מח/9 מיום 8.2.2013  בעניין הפרטת תדמור.

 

ההחלטה התקבלה בהתאם לסעיף 38(א) בתקנון לעבודת הממשלה.