דלג לתוכן עיקרי
החלטות ממשלה /  משרד ראש הממשלה  / מזכירות הממשלה  / #3788
פורסם ב-13/05/2018
יש להתחבר בכדי
להוסיף לרשימה

חיזוק ומיצוב מרחב אגן העיר העתיקה בירושלים

נושא ההחלטה:

חיזוק ומיצוב מרחב אגן העיר העתיקה בירושלים

מחליטים:

בהמשך להחלטות הממשלה מספר 4090 מיום 9.8.2005, מספר 4651 מיום 20.5.2012, על הרחבותיה (להלן - החלטה 4651) ומס'  2678 מיום 28.5.2017; בהתאם לסעיף 4 בחוק יסוד: ירושלים בירת ישראל ובהתאם למדיניות הממשלה לחיזוק ופיתוח ירושלים וחיזוק המשילות והריבונות בעיר בנוסף על מגוון התכניות המופעלות בירושלים מתקציבים ממשלתיים:

א.    לאשר תוכנית חומש נוספת, משלימה לתוכנית החומש שהתקבלה בהחלטה 4651, שתבוצע בין השנים 2024-2019 ותפעל לפיתוח המרחב הציבורי באגן העיר העתיקה בירושלים וסביבותיו, לרבות הר הזיתים (להלן – אגן העיר העתיקה) ובכלל זה: פיתוח הכלכלה והמסחר, פיתוח צירי הגישה המרכזיים לאגן העיר העתיקה לרבות פתרונות תנועה וחנייה, קיום אירועי עוגן לקהל הרחב ופיתוח תשתיות חיוניות לרווחת התושבים והמבקרים באגן העיר העתיקה (להלן – התכנית/תכנית אגן העיר העתיקה).
ב.    התוכנית תתבסס על העיקרים ועל החלוקה התקציבית המפורטים בנספח א' שלהלן ותקציבה הכולל יעמוד על סך של 350 מלש"ח, בהרשאה להתחייב למשרד ירושלים ומורשת. 
ג.    במסגרת התכנית ימומנו עד 50% מעלויות הניקיון והתחזוקה השוטפת של אזור אגן העיר העתיקה, בהתאם לגבולות המפורטים במפה שלהלן המצוינת כנספח ב' להחלטה זו. עלויות הניקיון והתחזוקה השוטפת באזור זה ימומנו בהיקף של עד 50% מהסכום הנדרש לניקיון ולתחזוקה שוטפת באזור זה בכל אחת משנות התכנית, זאת בכפוף להתחייבותה של עיריית ירושלים לממן את 50% הנוספים הנדרשים, בין השנים 2023-2019. 
ד.    התקציבים והפעולות שייועדו לשנת 2019 מכוח התכנית יבואו בנוסף על התקציבים והפעולות המיועדים לשנת 2019 מכוח תוכנית החומש הקודמת שלפי החלטה 4651. 

ה.    ניהול התכנית
1.    תוקם ועדת היגוי לתכנית בראשות מנכ"ל משרד ירושלים ומורשת ובהשתתפות הממונה על התקציבים במשרד האוצר, מנכ"ל משרד התיירות, מנכ"ל עיריית ירושלים ומנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים, או מי מטעמם (להלן – ועדת ההיגוי). 

2.    ועדת ההיגוי תגבש מתווה תקציבי ליישום התוכנית בהתבסס על העיקרים ועל החלוקה התקציבית המפורטים בנספח א'. המתווה התקציבי יכלול תחומי פעילות, וביחס לכל אחד מתחומי הפעילות יכלול, בין היתר, רשימת פרויקטים ותקציב בחלוקה לפי שנים. המתווה התקציבי יפורסם באתר האינטרנט של המשרד. 

3.    בכפוף לאמור בסעיף ב' לעיל, ועדת ההיגוי תאשר את המסגרת התקציבית הרב שנתית ואת התקציב השנתי של התוכנית, ותקבע יעדים ליישום התוכנית. 

4.    ועדת ההיגוי רשאית: 
א.    לאשר הסטות תקציב בין תחומי הפעילות של התכנית באותה תקנה תקציבית באותה השנה. החלטות ועדת ההיגוי לעניין הסטות בין תחומי הפעילות של התוכנית  יתקבלו אך ורק בכפוף להסכמת יו"ר הוועדה  והממונה על אגף התקציבים במשרד האוצר או מי מטעמם.
ב.    לאשר פרויקטים חדשים לרבות תקציבם, ייעודם, תכניהם וכן פריסה תזרימית רב שנתית, וזאת באישור משרד ירושלים ומורשת ואגף התקציבים במשרד האוצר.
ג.    יובהר כי הסטה של תקציב בין פרויקטים במסגרת כל תחום פעילות תהיה בסמכות משרד ירושלים ומורשת ואגף התקציבים במשרד האוצר ותובא לידיעת ועדת ההיגוי.
ד.    סעיפים א'-ג' ייושמו בכפוף למסגרת התקציבית הרב שנתית ובהתחשב בעמידה בתכנית וביעדים שהוצבו לה.
ה.    לאשר הרחבת התוכנית, לרבות קביעת פרויקטים חדשים, ייעודם, תכניהם וכו' כאמור בסעיף 5 להלן. החלטות הוועדה לפי סעיף זה יתקבלו בהסכמת אגף התקציבים במשרד האוצר.

5.    לצורך גיבוש המתווה התקציבי, לרבות תיעדוף הפרויקטים השונים וליווי ועדת ההיגוי המשרד יתקשר עם ייעוץ חיצוני בעל ניסיון ומומחיות בתחומי הפעילות של התוכנית, וזאת במסגרת התקציב המיועד לתוכנית בהיקף של עד 2 מלש"ח. 

6.    יובהר, כי התקציב המיועד למימון מרכיבים השוטפים בתכנית זו יחולק בפריסה שווה בין השנים 2023-2019 וכי התקציב הנדרש לשנים 2024 ואילך יידון במסגרת גיבוש תכנית המשך לתכנית זו. 

7.     ככל שיגיעו במהלך שנות התכנית תוספות תקציביות ממשרדי ממשלה מעבר למסגרת התקציבית של התכנית, כפי שפורטה לעיל, וככל שתוספות אלו לא יעלו על 10 מלש"ח בשנה אחת, ועדת ההיגוי תהיה רשאית לאשר את הרחבת התוכנית באמצעותן, ותקבע הוראות לעניין הפרויקטים החדשים, ייעודיהם, תכניהם וכיו"ב, זאת ללא הכרח באישור הממשלה להגדלת המסגרת התקציבית, והפרויקטים האמורים.

8.    מודלים כלכליים, חברתיים ואחרים להפעלת התוכנית והפרויקטים שייכללו בה, ובכלל זה פרויקטים הצפויים להשיא רווחים, יובאו לאישור ועדת ההיגוי. 

9.    ועדת ההיגוי רשאית להתנות ביצועם של פרויקטים במסגרת התכנית, בחובת מימון תואם (מאצ'ינג) מצד שלישי. כמו כן, הוועדה רשאית להתנות אישור פרויקטים הדורשים תחזוקה עתידית שוטפת בקבלת התחייבות מעיריית ירושלים או מגורם אחר למימון וביצוע התחזוקה השוטפת, וזאת כתנאי לאישורם. 

10.    מבלי לגרוע מהוראות כל דין, מרכיבי התכנית הכוללים הטבות לגורמים חוץ ממשלתיים, ובכלל זה ליחידים, לחברות או למוסדות ציבור, ככל שיהיו, יינתנו על פי קריטריונים ענייניים, סבירים, שוויוניים ופומביים, שייקבעו לכל הטבה כאמור באישור ועדת ההיגוי והלשכה המשפטית של משרד ירושלים ומורשת.  אין באמור בס"ק זה כדי לגרוע מהאישורים הנדרשים מכוח סמכויות חשב המשרד לפי כל דין.

11.    מובהר כי החלטה זו מוסיפה על כל הקצאה, זכות, זכאות, מענק, תמיכה, מלגה או תקצוב מכוח הפעילות השוטפת ו/או פרויקטים ותוכניות של משרדי הממשלה, לרבות משרד התיירות, המגיעים לירושלים או בירושלים. כמו כן, אין בהחלטה זו כדי לפגוע בתחומי האחריות, בסמכויות או בתקציבים של משרד התיירות.

12.    התוכנית תיושם בהתאם לאמור בהחלטה זו ובכפוף להוראות כל דין, לרבות חוק חובת המכרזים, התשנ"ב–1992 ותקנותיו. ביצוע פרויקטים בעלי אופי תיירותי מובהק וכן אירועים תיירותיים ופעולות שיווק ינוהל במשותף על ידי משרד התיירות ומשרד ירושלים ומורשת, יהיה טעון אישור מנכ"ל משרד התיירות ומנכ"ל משרד ירושלים ומורשת, וייעשה בכפוף להנחייתם.

13.    משרד ירושלים ומורשת יציג לממשלה את התקדמות התכנית, אחת לשנה, בישיבת הממשלה לציון יום ירושלים. בכלל זה יוצגו נתוני התקציב הרב שנתי, השנתי ונתוני ביצוע ביחס ליעדים שנקבעו על ידי ועדת ההיגוי כאמור.

14.    משרד ירושלים ומורשת יבצע בקרה בלתי תלויה ומדידה על יישום התכנית באופן שוטף. לשם יישום סעיף זה, רשאי המשרד להתקשר עם יועצים חיצוניים במסגרת התקציב המיועד לתוכנית בהיקף של עד 2 מלש"ח. סיכום עמידה ביעדי התכנית יוצג לוועדת ההיגוי אחת לשנה וכן על פי דרישה.

15.    מנגנון הניהול של החלטה זו כמפורט בסעיף זה יחול מיום קבלת החלטה זו גם על כל התקציבים והפעולות שיבוצעו מכוח החלטה 4651.

נספח א'
עיקרי התוכנית

פעילות ואירועים באגן העיר העתיקה וסביבתה- 115 מלש"ח 
במסגרת תחום פעילות זה יקודמו, בין היתר, פעולות לקיום אירועים, פסטיבלים וסיורים באגן העיר העתיקה ובהר הזיתים. גיבוש ויישום תוכנית בשעות היום והלילה במרחב העיר העתיקה, גיא בין הינום והר הזיתים. 

ניקיון ותחזוקה שוטפת באגן העיר העתיקה – 75 מלש"ח
במסגרת תחום פעילות זה יקודמו פעולות בהיקף תקציבי של 75 מלש"ח לטובת שמירת פני אגן העיר העתיקה, לרבות ביצוע פעולות ניקיון, תחזוקה וגינון. סכום זה יהווה מחצית מסך כל תקציב הפרויקט וימומן בהיקף תקציב של 75 מלש"ח נוספים מעיריית ירושלים כך שהעלות הכוללת תעמוד על 150 מלש"ח.

פיתוח המרחב הציבורי בעיר העתיקה ובצירים המובילים אליה - 141 מלש"ח 
במסגרת תחום פעילות זה יקודמו, בין היתר, פעולות להנגשה ולפיתוח של הצירים המובילים לעיר העתיקה. כן ייעשו פעולות שיקום ופיתוח תשתיות פיזיות, מרחבים ציבוריים ואתרים בעלי חשיבות היסטורית, תרבותית וארכיאולוגית באגן העיר העתיקה. יקודמו פעולות לטובת שדרוג הנראות בעיר העתיקה וסביבותיה: שיקום תשתיות; שיפור הנראות הפיזית באמצעות מתן מראה אחיד לרחובות המתאפיינים במסחר; ניקוי קירות וחזיתות, שיקום ושדרוג התאורה לחיזוק תחושת הביטחון וכדומה. 
נוסף על כך יתוכננו ויגובשו פתרונות תחבורתיים של תנועה וחנייה באגן העיר העתיקה ויקודם ביצוע בפועל של פיתוח החניונים/ פתרונות תנועה נוספים באגן העיר העתיקה. 

פיתוח כלכלי ופיתוח עסקי – 15 מלש"ח 
במסגרת תחום פעילות זה יקודמו, בין היתר, פעולות פיתוח כלכלי ועסקי, לרבות: ליווי עסקי לבתי עסק השוכנים במרחב הציבורי, שיכלול בין היתר גיוון תמהיל עסקי, משיכת רשתות לעיר העתיקה, שיפור המסחר הקיים, יצירת מוקדי בילוי וקנייה, שיפור חווית הקנייה עבור המבקר והגדלת הכנסות עבור בעלי עסקים.

יועצים, מומחים ובקרה - 4 מלש"ח 
יישום התוכנית ילווה באמצעות ביצוע מחקר הערכה ומדידה באופן שוטף.  כמו כן  לצורך גיבוש מתווה תקציבי ליישום התוכנית וליווי ועדת ההיגוי, רשאי המשרד להתקשר עם יועצים חיצוניים מומחים בתחומי הפעילות של התוכנית.

טבלת תקציב התוכנית - בקובץ המצורף

נספח ב' - מפת האזור אשר עלויות נקיונו ותחזוקתו ימומנו מהתוכנית – לפי סעיף ג' להחלטה - בקובץ המצורף