דלג לתוכן עיקרי
הנחיות נשיאת בית הדין הארצי לעבודה /  בתי הדין לעבודה  / 
פורסם ב-29/08/2018
יש להתחבר בכדי
להוסיף לרשימה

הנחיית נשיאת בית הדין הארצי לעבודה בעניין סדרי דין

קבלה לרישום של כתבי בית דין והגשת כתבי בית דין - הוראות כלליות

המזכירות רשאית לסרב לקבל לרישום כתב בית דין אשר אינו בהתאם לסעיפי הנחיה זו ובהתאם לדין, אך, לפי בקשת בעל דין יובא העניין לפני הרשם לעיון ולהכרעה.

א. תאריך כתבי בית דין

כל כתב בית דין המוגש לבית משפט יישא תאריך חתימתו.


ב. צורת כתבי בית דין

1. כתב הטענות הראשון בהליך העיקרי יציין שם, מספר הזהות, כתובת מגורים, מספר הטלפון, מספר הטלפון הנייד, מספר הפקסימיליה וכתובת דוא"ל, אם יש כאלה, של מגיש ההליך; וכן שמו של כל משיב, וכן מספר הזהות, כתובת מגוריו, מספר הטלפון, מספר הטלפון הנייד ומספר הפקסימיליה, במידה שניתן לבררם.
2. היה בעל הדין מיוצג, יירשם בכותרת כתב בית הדין שם עורך הדין המייצג אותו, מענו, מספר הטלפון, מספר הטלפון הנייד, מספר הפקסימיליה וכתובת ה-דוא"ל שלו, אם יש כזו. כן יצוין בכתב בית הדין מספר הרישיון של עורך הדין המטפל בתיק.
3. תגובות בעלי הדין ייערכו באותה מתכונת, וגם בהן יזוהו בעלי הדין על פי הכינוי בכתב הטענות הראשון שהוגש בהליך העיקרי. התגובה תזהה את הבקשה שאליה היא מתייחסת. לדוגמה: "תשובת המערער לבקשת המשיבה להארכת המועד".
4.בעל דין מיוצג המגיש כתב בית דין עם נספחים יפעל כדלקמן:
 (א) יצרף, לפני הנספח הראשון, תוכן עניינים שבו יפורטו ביחס לכל נספח: שם הנספח, הספרה שבה סומן ומספר העמוד של העמוד הראשון לנספח.
 (ב) יצרף, לפני כל אחד מהנספחים, דף מקדים שבראשו ובמרכזו יצוינו: שם הנספח, הספרה שבה סומן ומספר העמוד של העמוד הראשון של הנספח; הפרטים המצוינים בסעיף זה יירשמו בגופן "David", גודל 36.
 (ג) כתב טענות יהיה מודפס או כתוב במכונת כתיבה, על גבי גליונות נייר לבנים וחלקים בגודל x 29.721 ס"מ (A4) על צד אחד בלבד של הגליון, ויש להניח שוליים של חמישה סנטימטרים לפחות בימין, ובהם שני נקבים, במרכז הגליון, המרוחקים שמונה סנטימטרים זה מזה.

ג. אופן הגשה

כתב בית דין יוגש לבית המשפט במסירה ישירה למזכירות בית המשפט או במשלוח דואר בהתאם להוראות הדין. כאשר אין מדובר בכתב טענות ראשון הפותח הליך, בסיכומים בכתב או בתצהירים מקוריים, ניתן להגיש כתב בית דין גם באמצעות הפקסימיליה בהתאם להוראות הדין, ובלבד שמשלוח הפקסימיליה בכללותו (לרבות נספחים ועותקים לבית-משפט) אינו עולה על 10 עמודים.

עותקים

א. כללי

בכל ההליכים הנפתחים בבתי הדין לעבודה, למעט ההליכים המפורטים בס"ק ב' להלן, יש להגיש עותקים במספר הנדרש על פי הדין החל על אותו הליך. עותק אחד מן העותקים האמורים יוגש ללא כריכה וללא דיגול.

ב. מספר עותקים בהתאם לסוג הליך

על אף האמור בס"ק א', יחולו ההסדרים הבאים בסוגי ההליכים המפורטים להלן:

1. בקשה לרשות ערעור

בבקשת רשות ערעור , יגיש בעל הדין עותק אחד מן הבקשה לרשות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה וכנדרש בהוראת סעיף 85 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) תשנ"ב – 1991.

 2. ערעור פלילי

בערעור פלילי, יגיש בעל הדין שלושה עותקים מכתב הערעור המוגש לבית הדין הארצי לעבודה.

3. סכסוך קיבוצי כללי

א. בסכסוך קיבוצי כללי, יגיש בעל הדין שבעה עותקים מכתבי הדין המוגשים לבית הדין הארצי לעבודה.
ב. כאשר מוגשת במעמד פתיחת ההליך הנ"ל בקשה לעיכוב ביצוע, יחתום מגיש ההליך על התחייבות להמצאה מיידית של ההליך העיקרי ושל הבקשה למשיבים. במקרים אלה, די בהגשת עותק אחד של ההליך העיקרי ושל הבקשה, לפי העניין, עבור בית הדין הארצי לעבודה.

ג. המצאת עותקים נוספים

א. נקבעו הליכים לדיון לפני הרכב שבעה שופטים או יותר, או שנתבקש בעל דין על ידי המזכירות להמציא עותקים, ימציא בעל הדין עותקים נוספים כפי שיקבע, מכל כתבי בית הדין שהגיש בהליך.
ב. ביתר ההליכים שלא פורטו בס"ק ב', יוגשו לבית המשפט עותקים כאמור בס"ק א' לעיל.

ציון דבר ההמצאה

בכל הליך או בקשה בהליך המוגשים לבתי הדין לעבודה, על ידי בעל דין מיוצג, יצוין בפתח הדברים על ידי עורך המסמך, כי עותק מכתבי בית הדין הומצא ליתר בעלי הדין בד בבד עם המצאתם לבית הדין, או שבעל הדין או מי מטעמו התחייב בכתב להמצאתם המיידית.

תצהירים

א. התצהיר המצורף לכתב טענות בבית הדין הארצי יהיה התצהיר המקורי, או עותק שלו אם הוא אושר כדין.
ב. על אף האמור בס"ק 1 לעיל, בהליכי ביניים במסגרת הליך עיקרי תלוי ועומד, בבקשות להארכת מועד, בבקשות להעברת מקום דיון, בבקשות לאיחוד תובענות בבתי-משפט אחדים, ניתן יהיה לצרף לכתב טענות העתק של תצהיר מקורי, ובלבד שבידי בעל הדין מצוי גם התצהיר המקורי והוא יוכל להביאו לפני בית הדין אם יתבקש לעשות כן.
ג. לתצהיר בעברית הנחתם על ידי מי שאיננו דובר השפה העברית תתווסף הצהרת עורך הדין או המתורגמן שערך אותו, כי הוא שולט בשפתו של המצהיר ובעברית, כי תרגם למצהיר את התצהיר, וכי לאחר שהמצהיר הבין את האמור בתצהיר הוא חתם עליו בפני עורך דין.

הדיון בערעור ואסמכתאות בערעור

א. ערעורי עבודה וביטחון סוציאלי

קדם דיון בערעור
בערעורי עבודה וביטחון סוציאלי יכול ויתקיים קדם ערעור בפני שופט או רשם.

סיכומים בכתב

ככלל, בערעורי עבודה וביטחון סוציאלי בבית הדין הארצי לעבודה ייערך הדיון על דרך של הגשת סיכומים בכתב, והשלמת טיעון בעל-פה בפני ההרכב.
נקבע ערעור עבודה לישיבת קדם, לא יגישו הצדדים עיקרי טיעון, זולת אם הורה בית הדין.

ב. ערעורים פליליים

ערעורים פליליים יידרשו הצדדים להגיש סיכומים בכתב לשם ייעול הדיון בפני ההרכב.

ככלל, ובאין הוראה אחרת של בית המשפט, לא יוגשו כרכי אסמכתאות שעניינן פסקי דין או החלטות של בתי משפט בישראל ובלבד שאלו פורסמו במסגרת פרסום רשמי (פד"י) או ניתן לאתרם במאגרי מידע מסחריים. הגשה כאמור לא תתאפשר בין בכרך נפרד ובין כנספחים לכתבי בית דין (הודעת ערעור, סיכומים בכתב, עיקרי טיעון וכדומה).

בקשות לשינוי מועדים

א. בקשה להארכת מועד לנקיטת הליך

1. בקשה להארכת מועד לנקיטת הליך בעקבות פסק דין או החלטה (כגון: ערעור או בקשת רשות ערעור) תוגש בצירוף המסמכים הבאים:
 (א) ההחלטות או פסקי-הדין נשוא הבקשה, אשר ניתנו בבית הדין האזורי.
 (ב) תצהיר לתמיכה בעובדות האמורות בבקשה.
2. בבקשה להארכת מועד כאמור יציין בעל הדין את המועדים המדויקים כדלקמן:
 (א) התאריך (יום; חודש; שנה) שבו קיבל את ההחלטה או פסק הדין.
 (ב) התאריך (יום; חודש; שנה) שעד אליו מתבקשת האורכה.
המבקש יצרף לבקשה את תגובות יתר בעלי הדין ואם הם מתנגדים לבקשה – יצורף הנימוק לכך. לא צורפה תגובת יתר בעלי הדין, כולם או מקצתם, יצוין הטעם לכך.

ב. בקשה להארכת מועד שנקבע בהחלטה

בקשה להארכת מועד שנקבע בהחלטה (כגון: מועד להגשת תגובה) תכלול:
1. תגובות כל בעלי הדין, למעט אם הארכת המועד המבוקשת אינה עולה על יומיים. לא צורפה תגובת בעלי הדין, כולם או מקצתם, יצוין הטעם לכך.
2. התאריך המדויק (יום; חודש; שנה) שעד אליו מתבקשת האורכה.

ג. בקשה לשינוי במועד הגשת סיכומים

בקשה לשינוי מועד בהגשת סיכומים לבית הדין תכלול:
1. תגובות כל בעלי הדין, למעט אם הארכת המועד המבוקשת אינה עולה על יומיים.
2. הסדר דיוני מוסכם, הקובע את המועדים להגשת סיכומים על ידי יתר בעלי הדין. המועדים יינקבו במדויק (יום; חודש; שנה), בציון המועד שנקבע לדיון בתיק. לא צורף הסדר דיוני כאמור, יצוין הטעם לכך.
ד. בקשה לדחיית מועד דיון
על בקשות לדחיית מועד דיון שנקבע בבתי הדין לעבודה יחול נוהלי נשיאת בית המשפט העליון לטיפול בבקשות לדחיית מועדי דיון ולטיפול בבקשות לדחיית מועד מטעמים הקשורים בקיום דיון באותו מועד לפני שופט אחר. הנהלים והטפסים הנלווים להם מפורסמים באתר האינטרנט של הרשות השופטת תחת הלשונית "בית המשפט העליון".

חילופי ייצוג


בקשה לחילופי ייצוג או להפסקת ייצוג או שינויו, תכלול את הנתונים הבאים:
1. עמדת בעל הדין המיוצג ביחס לבקשה, ובהיעדרה - הטעם לכך.
2. המועד הקבוע לדיון.
3. הודעה כי מועד הדיון ומועד הגשת הסיכומים, ידוע לבעל הדין.
4. מען חדש למסירת כתבי בית דין ומספר טלפון ליצירת קשר עם בעל הדין; לא נמסרו פרטים כאמור, ימשיך מענו של עורך הדין לשמש מען להמצאה.
בלא החלטה המורה על חילופי ייצוג, הפסקת ייצוג או שינויו, ייחשב עורך-הדין כממשיך לייצג את בעל-הדין בהליך, והוא אם לא הורה בית הדין אחרת.

 

 
.